ridhus

Struppkärrs Gårds bygge av Verkstad/kontor samt personal-utrymmen är nu klart:)
Kontoret kommer Struppkärrs skog att hyra och får på detta sätt en arbetsplats som är anpassad efter sin verksamhet och får lättare att ta emot kunder, hålla utbildningar mm 

Ett projekt som kommit till, tack vare stöd från EU samt avyttring av ett skifte skog
.

Bygget har man kunnat följa på hemsidan under Struppkärrs skog, men har nu fått en egen flik.

Här nedan kommer några kort på hur bygget fortlöpte.


Första spadtaget togs den 20190806 
 

loading...

Gjutningen skedde 20190909

loading...

Efter några veckors väntan på takstolarna så kom dom äntligen den 27/9 och den 30/9 -19 börjar dom resas. "klicka" på bilderna så blir dom större.

20191015 Taket har kommit på och nu sätts reglar för väggar och fönster

20191023 Nu har vi bestämt hur fönstren ska se ut och vart dom ska sitta. Snickarna jobbar på och klär nu in hela bygget med eget nedtaget och sågat virke. Det sker en del inuti byggnaden också nu. Man kan börja se hur rummen kommer se ut på nedre botten.

loading...

20191031 Nu är all ytterpanel uppsatt. Medans vi väntar på förnster och stuprännor så fortsätter arbetet inomhus:)

20191112 nu sker det mesta inomhus..svårt att ta bra bilder, men ventilation, el, vvs mm sker nu. Isolering av väggar och innerväggar poppar upp. I slutet på denna veckan eller i början på nästa hoppas vi på att fönstren kommer.

20191119 Nu har fönster kommit in, innerväggar samt innertak till kontorsutrymmet sätts upp. På väningen över kontoren läggs nu också golv samt isoleras väggar. Snart kommer dom stora verkstadsportarna och dörrar att sättas in. Köket som är bild 3 planeras och Jan´s kontor är bild 4.

20191220 Portarna har äntligen kommit på plats och trappen till övervåningen där det bland annat kommer bli omklädningsrum. Målaren har börjat spackla och måla tak i kontorsdelen. Vår värme ser Önnefors rör till att den nu kan börja användas. Sista kortet är på 3 av våra duktiga snickare på Dehléns Bygg.

20200210 Efter ledighet över jul och nyår så har det börja hända saker i byggnaden igen:) Vi har avvaktat fuktmätning av plattan innan golven i kontorsdelen skulle läggas, men nu är Anticimex fuktmätning klar med bra värden. Målaren är klar med tak och väggar, elektrikern är nästan klar med allt på första plan och verkstadsdel. Ventilation börjar installeras och golv läggas.

20200421 Äntligen är bygget klart!
Nu målas det förfullt på fasaden. Jan och Kristoffer flyttade in i  mitten på mars.
Vårt tänkta öppna hus dag, får vi återkomma med, då vi har corona tider ännu och det inte känns ansvarsfullt att bjuda in våra kunder just nu.
Men vill man hälsa på, är man varmt välkommen!

Här under ser ni bilder på byggnaden samt från Kristoffers kontor, möte i Jans kontor samt fika i köket och en bild på vårt samlings/utbildnings rum som finns på andra våningen över kontoren. Bilden från verkstaden är när vår största skördare, H20 har fått kommit in i verkstaden (bilderna är klickbara)